2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Afganistanas

Afganistãno Islãmo Respùblika (Afganistanas) – valstybė Azijos pietvakariuose (Vid. Rytuose). Šiaurėje ribojasi su Turkmėnija, Uzbekija ir Tadžikija, š. rytuose – su Kinija ir Š. Kašmyru(kontroliuojamu Pakistano), rytuose ir pietuose – su Pakistanu, vakaruose – su Iranu.

Valstybinė kalba: purštūnų,persų

Sostinė: Kabulas

Šalies tel. kodas: +93

Interneto kodas: .af

Valstybės vadovas: Hamid Karzai

Plotas: 647 500 km²

Gyventojų: 31 056 997mln.

Valiuta: afganis

Vandens: 0%
Afganistanas


Afganistano žemėlapis


Afganistano vėliava

2013 m. gruodžio 28 d., šeštadienis

Gruzija

Gruzija – valstybė pietų Kaukaze, rytinėje Juodosios jūros pakrantėje. Ribojasi su Rusija, Turkija, Armėnija, Azerbaidžanu
.
Gruzija yra apgyvendinta nuo viduriniojo paleolito. VI a. pr. m. e. susikūrė vakarų Gruzijos valstybė Kolchidė, IV a. pr. m. e. rytinė – Iberija. Vėliau šalį užkariavo asirai, Aleksandras Didysis. 327 m. krikščionybė tapo Gruzijos valstybine religija.
X a. pabaigoje Gruzija buvo suvienyta („Gruzijos aukso amžius“). Ilgą laiką priklausė Bizantijai. Po Bizantijos žlugimo Gruzija tapo Osmanų imperijos dalimi, vėliau priklausė Persijai ir Rusijos imperijai.
Po Spalio revoliucijos Gruzija 1918 m. gegužės 26 d. pasiskelbė nepriklausoma. 1921 m. vasario 16 d. Gruzijos Demokratinę Respubliką užėmė Raudonoji Armija ir prijungė prie Tarybų Sąjungos.
XX a. devintojo dešimtmečio pabaigoje susiformavo stiprus gruzinų nepriklausomybės judėjimas. 1991 m. balandžio 9 d. Gruzija vėl pasiskelbė nepriklausoma. Abchazijoje ir Pietų Osetijoje kilo karas dėl atsiskyrimo. Iki šiol Gruzijos vyriausybė nekontroliuoja didelės dalies savo teritorijos, nes XX a. dešimto dešimtmečio pradžioje pralaimėjo karą prieš Pietų Osetiją, o su Abchazija laikomasi netvirtų paliaubų.
Gruzijos pirmasis prezidentas Zviadas Gamsachurdija buvo pašalintas karinio pučo metu. Jo vietą užėmė buvęs Gruzijos Komunistų partijos vadovas ir Tarybų Sąjungos užsienio reikalų ministras Eduardas Ševardnadzė. Nors jis ir bandė daryti reformas, tačiau ekonomika stagnavo, išplito korupcija ir rinkimų klastojimas.
Rusija ne kartą kaltino Gruziją, kad jai priklausančiame Pankisio slėnyje slepiasi čečėnų kovotojai.
2003 m. lapkričio mėn. Ševardnadzė buvo pašalintas nuo valdžios jaunų reformatorių, įvykdžiusių „švelnią“ revoliuciją. Prezidento pareigas pradėjo eiti parlamento vadovė Nino Burdžanadzė. 2004 m. sausio mėn. prezidentu išrinktas Micheilas Saakašvilis, ministru pirmininku 2004 m. vasario 17 d. tapo Zurabas Švanija.
Gruzijos vėliava

Gruzija

Gruzijos zemėlapis

Informacija !

Informuoju jus jog įrašai bus keliami kas 2 dienas jei kas atsitiks gali trukti ir ilgiau už atsitikimus ATSIPRAŠAU!

Džiugi naujiena !

Mano tinklapis sulaukė daugiau kaip 200 peržiūrų ! Dėkoju jums, kad skaitote mano tinklaraštį !

Ačiū jums!

Nepamiršk !

Ir nepamirškite komentuoti !

Atsiprašymas

Labai jūsų visų atsiprašau, kad ilgai nieko nerašiau, bet dabar pasistengsiu, kad tai nepasikartotų!

2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Vokietija

Vokietija oficialiai – Vokietijos Federacinė Respublika – valstybė Vakarų Europoje, sudaryta iš 16 federacinių vienetų (žemių). Šiaurėje ribojasi su Danija, Šiaurės ir Baltijos jūra, rytuose – su Lenkija ir Čekija, pietuose – su Austrija bei Šveicarija, vakaruose – su Prancūzija, Liuksemburgu, Belgija ir Nyderlandais.
Vokietijos vieta
Vokietijos vėliava

Vokietija

Belgija

Belgijos vieta
Belgija, oficialiai Belgijos Karalystė – valstybė šiaurės vakarų Europoje. Ji yra viena iš Europos Sąjungos steigėjų ir joje yra ES būstinė bei kitų svarbių tarptautinių organizacijų, tarp jų NATO. Belgija turi sausumos sienas su Nyderlandais, Vokietija, Liuksemburgu ir Prancūzija, Šiaurės Vakaruose valstybės krantus skalauja Šiaurės jūra ir Duvro sąsiauris.
Belgija
Belgijos veliava







2013 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

Danija

Danija – valstybė Europos šiaurinėje dalyje, tarp Baltijos ir Šiaurės jūros. Įsikūrusi Jutlandijos pusiasalyje ir aplinkinėse salose: Danijos salyne, Šiaurės Fryzų salose, Bornholme. Jutlandijos pietuose ribojasi su Vokietija (vienintelė sausumos siena – 68 km ilgio).
Danijos vieta
Danijos vėliava
Danija

Pietų Korėja

Pietų Korėja, oficialiai vadinama Korėjos Respublika, – valstybė rytų Azijoje, pietinėje Korėjos pusiasalio dalyje, seniau buvusios vieningos Korėjos pietinė dalis. Šiaurėje ribojasi su šiaurinę pusiasalio dalį užimančia Šiaurės Korėja, vakaruose - su Kinija, rytuose - su Japonija. Pietų Korėjos sostinė ir didžiausias miestas - Seulas, vienas didžiausių metropolitinių miestų.
Korėjos istorija siekia 5000 m. ir yra viena seniausių pasaulio civilizacijų pasaulyje. Korėjos istorijos pradžia laikomi 2333 m. pr. m. e., kai Tankuno buvo įkurta Kočiosono karalystė. Pirmieji gyventojai šioje teritorijoje apsigyveno maždaug Žemesniajame Paleolite. 668 m., valdant Sillai, suvienijus Tris Korėjos karalystes, Korėja tapo viena šalimi iki Korėjos imperijos pabaigos 1910 m. Po padalijimo į Šiaurės ir Pietų Antrojo pasaulinio karo metais, pastaroji 1948 m. pasuko demokratijos keliu. Pasibaigus karo veiksmams tarp Korėjų šalį kurį laiką valdė karinės vyriausybės, ėmė sparčiai augti ekonomika ir įsitvirtino pilna demokratija.
Pietų Korėja yra prezidentinė respublika, suskirstyta į 17 administracinių vienetų. Tai išsivysčiusi šalis su aukšta gyvenimo kokybe, ketvirta didžiausia ekonomika Azijoje ir penkiolikta pasaulyje. Šalies ekonomika pagrįsta eksportu, pagrindiniams produktams esant elektroninėms prekėms, automobiliams, laivams, naftos produktams ir robotų technikai. Pietų Korėja yra JTO, Pasaulio prekybos organizacijos, OECD ir Didžiųjų ekonomikų G-20 narė, taip pat viena pirmųjų APEC ir EAS narė, viena didžiųjų NATO nepriklausančių JAV sąjungininkių.
Pietų Korėjos vėliava
Pietų Korėjos vieta



Pietų Korėja


Norvegija

Norvegijos karalystė – Šiaurės šalis vakarinėje Skandinavijos pusiasalio dalyje. Ribojasi su Švedija, Suomija bei Rusija, taip pat turi jūrinę sieną su Danija ir Jungtine Karalyste. Ilgoje Atlanto vandenyno pakrantėje išsidėstę žymieji fjordai.
Norvegijos veliava
Norvegijos vieta
Norvegija





Nikaragva

Sveiki, turbūt žinote tokia šalį kaip Nikaragvos Respublika (Nikaragva) – valstybė Centrinėje Amerikoje. Tai didžiausia, bet rečiausiai apgyvendinta Centrinės Amerikos valstybė. Ribojasi su Hondūru šiaurėje, Kosta Rika pietuose, taip pat su Karibų jūra ir Ramiuoju vandenynu.


Nikaragvos vieta


Nikargvos vėliava
 
Nikaragva

2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Egiptas

Visi žinonome tokia šalį kaip Egiptas - yra šiaurės rytų Afrikos valstybė. Egiptiečiai yra gausiausia šiaurės rytų Afrikos tauta. Egiptas garsus senųjų civilizacijų palikimu ir pasaulinio masto istoriniais paminklais: piramidėmis, sfinksu, šventyklomis ir faraonų kapais. Šiandien Egiptas yra svarbus politinis ir kultūrinis arabų pasaulio centras.

Egipto vėliava
Egipto vietovė

Egiptas

2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

Aprašymas

Sveiki, siš tinklalapis persikelė iš Wapsite.lt/geografija ir netik į geografijo.blogspot.com Čia rasite įvairių rašiniu apie geografija ir įvairių vėliavų ir nuotraukų.